Зязюля

Я йшла доўга лесам і выйшла да ракі,
На беразе рыбу лавілі мужыкі.
Зязюля галосна тут стала кукаваць,
Рашыла я з лёсам сваім не жартаваць.

Не трэба , зязюля,  гады мае лічыць!
Бо колькі Бог хоча, я столькі буду жыць.
Лепш песні са мною,  зязюля , заспявай.
І прыме ўсім сэрцам іх родны, любы край.

Не трэба , зязюля,  гады мае лічыць.
Пакуль мне жывецца,  я з песняй буду жыць.
Хай птушкамі словы над краем паляцяць.
Гады не лічы, ты! Давай лепш спяваць.

І птушачка змоўкла, не стала кукаваць.
Хацела, напэўна, яна  закрыўдаваць.
А я не здалася і чулі мужыкі -
Я песню спявала ля чыстае ракі.


Рецензии