Так дэнь за днемы й злытае в нэбо

Сыдю на крыше. А шо робы шэ.
Ныма ж ны ны дома, а ны с соломы.
Эх, а напротив!.. шо там такое?
Дывкы у гокнах? Да быть не может!..

И от бы й сон той. Посля полудня.
Ну, шо дэ вбачыш, ек старый кракша.
Бо дэ й подину горбату спыну.
Оно на запык: на подушкы, гы!..

Бо надывывся, шо у в Литви вонь:
Там, Тина Такса нам кажэ, чыстонь!
Заколыхала ажны русалка!
Бо й ны засны тут, ек онь зном трымер.

Повсюду бойня! Стрылее сволоч
Шэ й аж по нэбы: дощи ж ны трэба!
А натэ: бурый ны ждалы, нэмоч?!
Так получейтэ на всю катушку!

Воны ж вуж вышый за Бога гындэ!
Колайдыр дажэ, дывы, включылы!
И розозлецьця чы ексь стихии?
Да што вы! В жыдкых всэ на мази жэ!

Ныма ж ныкого кром йих, ядроных.
На билым свиты оно ж жылизо.
И нервы мицны у кажный крысы,
Шо в габынеты но за машынко:
Дэ я шо слышу! Шо травы рижуть?

А завтра триця – ек зном робытым.
Шо, спалыш сино? Так ф хату витёр!
Иль я шось згриб бы коло селибкы?
Так вжэ ж во синко усэ в роси, эх!
Бо звычырило, ек скочыв з лижка.

Да и вжэ тиша. На двир но выйдыш…
Хы! Згынь,норыци, вам праны в низдры?
Втыкай, втыкай, дид, изнов у хату!
Бо полывають мотором градкы.

...а гэто шо дэ вдруг залупылось?!


Рецензии