Cala prawda

Prawdziwe wino najwyzszej jakosci z biegiem lat nabiera coraz wiecej szlachetnosci - staje sie tym na co w koncu zasluzy - byc klejnotem i kwintesencja dumy i rozkoszy!

Marne i niedojrzale wino z podlych i tanich odmian pasozytniczych zgnilych korzeni z biegiem lat nabiera coraz wiecej zgorzknialosci i kwasnieje - staje sie tym na co w koncu zasluzy - octem i to w najlepszym przypadku...

Starzec sie i dojrzewac trzeba godnie z
dumnie podniesiona glowa, z odpowiedzialnoscia za zycie wlasne przezyte i za udzial w wychowaniu dzieci, komorki rodzinnej, relacji towarzyskich i przyjacielelskich...

Chwasty sie zas najlepiej i najkorzystniej dla ogolu i nie tylko, wyrywa sie w pore bez zastanawiania sie nad sensem tam, gdzie go wcale nigdy nie bylo i nie ma!..
11.04.2024
© Copyright: Ilona Kazimierska, 2024
PS wszystkie uwagi oraz fotografie sa autora


Рецензии