папе

татові

Сльозинко, моя сльозинко,
Зірнице, цяточко…
Я й досі твоя зернинка,
Татусю, таточко.

Пітьма задуває рвучко
Свічки і спогади.
До тебе тягнусь на ручки,
Благаю догляду.

Хоч скоро й моя зупинка –
Рядки полічені,
Я й досі мала травинка,
В твоїй порічині.

Ти десь у несповідимім,
В якомусь березні,
Зустрінеш мене в обійми
На тому березі.

А поки я колишуся,
Із сині, з глибу, ти
Тримай мене, мій татусю,
Аби не схибити.

Тримай мене будь-що-будь, ні,
Ти не відпускай мене,
В потоці, у млі попутній,
Між зір і каменів,

Розчиненим без остатку,
У вись націленим
З горіха твого зернятком,
У світ засіяним.


Рецензии