ЮЛИ
Разцъфва упоен цвят на лавандула.
Люби се море с небе до късен мрак.
Мълком ти вървиш към мен през юли,
аз към теб вървя по лавандулов здрач.
Отдалече вятър носи шепот странен,
класове се люшкат ту напред- назад.
Очите ми те дирят от утрините ранни,
юли се шегува и танцува летен валс.
И все така по мрежата на хоризонта
чадърите се кичат току преди дъжда.
После промърморва облак ненаситен,
Юли упорит е и ни носи знойната нега.
Свидетельство о публикации №124061802825