Треба за щастя боротися

Горить у полі багаття
Хлопці навколо сидять,
Бандурист ім пісню співає
Хмари кудись у небі летять.

Співав бандурист їм про долю,
Яка, Україну, спіткала вона.
Не щасливою звуть її люди,
Багато років щастя нема.

Землею багата мила Вкраїна,
Людьми працьовитими на ній,
Але щастя завжди їх минає,
Воно десь проходить у стороні.

"Ой, матуся, кохана Вкраїно,
Що ж нам робити, підскажи.
Жити вже так неможливо =-
Білим днем, мов у ночі".

"Треба за щастя боротись,-
голос звідкілясь пролунав,
-Чужих і своїх ворогів всіх прогнати,
Зацвіте буйним цвітом, укрїнська земля.

Берітеся, браття, за вила,
Чим швидше, тим краще буде воно,
Сяяти будуть нам зорі
Не тількі вночі, але  і білим днем".

Горить у полі багаття,
Хлопці навколо сидять.
Бандурист їм пісню співає,
Як треба за щастя боротись-
Всіх ворогів з України прогнать.
Всіх ворогів з України пргнать!

Горить у полі багаття,
Горить у полі багаття...
Ні, вже не потухне воно,
Бо так, як живемо, неможливо,
Але щастя, на тарілоці,
          нам ніхто не піднесе.
Ніхто на тарілочці, не піднесе!
17.06.2024


Рецензии
Шановний Вікторе Федоровичу, немає жодної матері на Землі, кому потрібна війна.
Будь-яка мати хоче бачити синів своїх живими. Думаю, що не тільки матерям, їхнім
дітям, онукам, кожній розсудливій людині війна не потрібна. А слово великий маг і часом,
воно сильніше знарядь. Так нехай звучить слово поета, людини в ім'я миру на планеті. Дякую.

Письмена Небесные   17.06.2024 18:03     Заявить о нарушении
Дякую, шановна Письмена. Я теж, проти війни, за щастя рідної України. Хай світить Вам сонце в день і вночі. З повагою,

Виктор Старик   17.06.2024 18:17   Заявить о нарушении