Бидный люд здывувавсь, ек почув звон косы

Глень но: дид-бородид! А шэ стэлэ стыжкы

Тихо плещет волна вечереющих далей.
И нычого ныма бы й робыты вжэ Васьц.
Бо й ныдилька прошла. Да и Боговы слава.
И калицтва сплылы тожэ вроде кудысь.

Да но ек жэ, згынь тьма, хоть спалыты дэ шоськы.
Бо давно дощ убрав синокоса луга. 
Вот и вышов башмак, повырнув збытэ квольле.
Да й оставыв о5: можэ, высохнэ завтр.

Косарив-грыбныкив тут у нас скилькы хочыш!
Ты но дай 100 рублив – дажэ с Пинска прымчыть.
И за шо гонды во? Бо корчив плямый большэ
Чым якэйи травы да во дыкый клубныць.

От мы й сушым оно гэтэ мылэ роздольле.
Ибо ныц трымир-грыць ны залупыть мозгив ш.
Пудождэм покыль хто раптом спомнэ ту косу,
Шо батькы влад тяглы, ны лынылысь колысь.

...и но ровыр быжыть бы кудысь аж в Янив   


Рецензии