Парк у сел

Частина 1

Місце є в селі чудове,
З паньских ще часів, не нове.
Є там рідкісні дерева,
Славна пам'ятка  місцева.

І повітря там зціляє,
Погуляти спонукає.
Вдячність Господу принести,
До ладу думки привести.

У парку співають птахи,
Та снують різні мурахи,
Дерева над головою
Надають душі спокою.

Завжди затишне, привітне,
Невеличке, а прімитне.
Люблять сюди приходити,
Щоби гарно відпочити .

Щоб енергії набрати:
Тиждень треба все встигати,
Щоб у домі  " лоск" навести,
Посапати та підмести.

Разом гарно посидіти
І поїсти, і попити.
Солов'їв послухать співи,
Та "відмести" всі сумніви.

Та пора. Вже час додому,
А сміття лишають  долу,
Бо в кущі його кидають.
За собой не всі збирають.

І лежать серед травички
Склянки, банки невелички
І обгортки від цукерок,
Всі відходи посиденьок.

Повний ліс сміття повсюди.
Так не поступають люди.
Ви зветесь"гомо сапієнс",
Так бути "хрюшкой" має сенс?

27.05.2024 р.


Частина 2

Кожен день несе з прогулок,
Жінка із сміттям пакунок.
Щоби всім приємно було ,
Радість серце, щоб відчуло.

Але це Сизіфа праця,
Все сміття прибрать не вдасться.
Бо щоденно там кидають,
І про чистоту не дбають.

Люди, люди, вам не сором?
Другим парк є вашим домом.
Ваші діти там гуляють,
Теж все долу викидають.

Та, що посієшь, той пожнеш.
А де покладеш - там знайдеш.
Клінінгу в парку немає ,
Хто за вас сміття вбирає.

Люба молодь, любі діти,
Дома можна теж смітити?
Звички  важко  подолати,
Тож давайте прибирати.

27.05.2024


Рецензии
Светлана, это так часто встречается, просто бесит меня такое поведение, свинское.
Своими руками творим недоброе.
Прости Господи. Спасибо тебе, что пишешь, что неравнодушная, что сердечко твое доброе. Л.

Любовь Юрченко   08.10.2024 10:23     Заявить о нарушении
И как я не ответила ? Прости, пожалуйста. Все зависит от взрослых. Если в детстве научить, то ребенок, а в последствии и взрослый, никогда не бросит мусор. Маме моей 85 и она ходит часто в парк и собирает в пакеты этот мусор.

Светлана Назаренко 3   12.11.2024 22:04   Заявить о нарушении