Шёл июнь, каникул время
Отражается в реке –
Ребятня там мяч гоняет,
Изумрудной, по траве…
Шёл июнь, каникул время,
Беззаботность так пьянит,
Перервалась школ поэма,
Лета притянул магнит.
Все задания по дому
Надобно исполнить в срок –
Это ясно по любому,
Лишь потом, как ветерок
К речке на велосипеде,
Волейбол или футбол
И кино не на запрете,
День за днём бежал, не шёл…
Вспомнить лишь одну рыбалку,
Где на хлеб или червя
Улов нанизан и не валко –
Метр плотвы иль бубыря.
Вячеслав Шикалович
12.06.2024г.
Червень йшов, канікул час
Захід подивись, палає,
Відбивається в ріці –
А хлоп’ята м'яч ганяють,
У смарагдовій траві…
Червень йшов, канікул в часі,
Безтурботність так п'янить,
Вже пусті у школі класи –
Літа притягнув магніт.
Всі завдання, що по дому,
Треба виконати в строк –
Ясно це, повір, любому,
Потім слідуючий крок:
Річка? На велосипеді,
Волейбол або футбол
І кіно, немов легенда –
День, що мить, або юдоль…
Лиш згадать одну рибалку,
Де на хліб, чи хробака
Улов нанизаний не валко –
Метр плотви чи бубира.
В'ячеслав Шикалович
12.06.2024 р.
Свидетельство о публикации №124061202115