Гроза. На белорусском языке

Навальніца, навальніца –
Порткі мокрыя, спадніца;
Паляцеў, як птах, на клён
Нечый чорны парасон;

Вецер дзьме, пярун, маланка –
Пад брылём натоўп ля банка,
Мокне голуб побач з ганкам
Ды чарнявая цыганка.

Пралятаюць пыл і лісце,
Дзе прыпынак быў калісьці;
Кот руды спявае басам,
Седзячы пад бочкай з квасам.

Між аблокамі – вясёлка,
Галіной матляе ёлка,
Дождж, навокал прыгажосць –
Сустракайце ягамосць!

Чэрвень, 2024 г.

 #vitali_pazdniakou #вершы #паэзія #вершынароднаймове #вершы_на_беларускай_мове #лірыка

Фотаздымак: Vitali Adutskevich | Unsplash•com


Рецензии