Накь рагъ авай...

Накь рагъ авай,къе серинда...
     (Халкьдин манидай)

Накь рагъ авай, нур гуз зи руьгь
Гьуьндуьрдавай лап ашкъидин.
Къе чук1урна гьиссерин муьгъ,
Харап1на бахт са вагьшиди.
 
За умуднай - вун яр жеда,
Эхирдал кьван ви гаф хуьдай.
За фагьумнач - вун гар жеда,
Чайгъунди хьиз ц1ай туьхуьдай.

Накь рагъ авай - къе серинда,
Дереда хьиз нур таквадай.
Дердерин пар къе деринда,
Вучиз курвал къе захадай.

Рагъ к1анда рик1е хьана,
Серин багъни рекье хьана.
Вафалувал хиве хьана,
Ашкъидин гаф сиве хьана...

10.06.2024.


Рецензии