Нiжний Пастир

"Я, метеличок,
Собі крильця обірву:
  На, цвіти мачок!"
      Мацуо Басьо

Місто здирає одяг з означень,
Гаснуть у присмерках всі порівняння.
Прагну щомиті мудрих побачень -
Інші відколює серце бажання.

Бачиш у звичному - надзвичайне -
Тануть подячності всепереможні.
 Бачиш у боліснім - сполучальне,
Господа волю - п'янку та вельможну.

Пробую,  а не виходить хокку ...
На світло лечу, мов палкий метелик.
Тільки любов у собі викохуй -
Щиро молись, допоможе  Ангелик.

Онде - за ніжним  Пастирем - паства..
Сліпо довірся - не дасть Він упасти!

на фото - відпочинок у дітей на вихідних, червень 2024 р.


Рецензии
Отлично Басё вдохновил!

Вадим Константинов 2   19.06.2024 08:18     Заявить о нарушении
Дякую, любий Вадюшо! З Любов'ю - Маргарита

Маргарита Метелецкая   20.06.2024 19:04   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.