Розставлю сiтi

    "Я тыщу планов отнесу
  На завтра: ничего не поздно.
  Мой гроб ещё шумит в лесу.
  Он - дерево. Он нянчит гнёзда"
            Франтишек Грубин

Позірно - спокійно здається довкола?
А як придивитись - печальна безжальність.
Ми ходим, як зомбі, по колу, по колу,
Записуєм гріх на гримучі скрижалі.

Ось я заховаюсь у вірші Превера,
І Шарля Бодлера, і Поля Верлена...
В німому кіно - не почую тапера,
Як в скронях вирує печалька шалено.

І де ж моя мрія у нетрях пропала?
Чи з'їв кашалот? Чи в кострищах згоріла?
В полон захопила повчальна опала -
Чи то непокірна? Чи просто здуріла?

Чебрець і любисток, і шавлія, й м'ята -
Червневі поля шлють пахущі привіти!
Що віриш - війна закінчиться проклята -
Знов Бог віддаля нам кінець цього світу!

Розставлю лише на Любов свої сіті -
Хай тільки вона запанує у світі!

На фото - квітує моя орхідея - 5 червня 2024 р.


Рецензии
Пусть мир воцарится!

Вадим Константинов 2   08.06.2024 15:12     Заявить о нарушении
Так, любий Вадюшо! Нехай і якнайшвидше! З Любов'ю - Маргарита
Вибач, що не захожу - весь час вимикають світло...з відомих причин!?

Маргарита Метелецкая   16.06.2024 17:46   Заявить о нарушении