Евгений Маланюк 1897-1968 Под чужим небом, 3

Несу вот тут свой страшный искус,
И знаю я, что жизнь пройдёт.
И мама, на завальне сидя,
Меня уже давно не ждёт.

Давно Евгена поминает
За упокой наш старый поп,
И за весной весна минует
Под выдохи  душистых лип.

И высыхает всё Синюха,
Седеет синяя вода,
А ветер вдруг завоет глухо
И пролетает мимо вдаль.

Сереет стреха под дождями,
Уже и дом непрочен стал,
И мама слушает ночами
Бровка бронхитный хриплый лай.



Несу отут страшний свій іспит,
І знаю, що життя мине.
І мати, сидючи на призьбі,
Вже не вичікують мене.

Давно Євгена поминає
За упокій старенький піп,
За весною весна минає
Під запашне зітхання лип.

Все далі висиха Синюха
Й линя її весела синь,
А вітер заголосить глухо
І пролітає в далечінь.

Сіріє стріха під дощами,
Вже й хата стала нетривка,
І мати слухають ночами
Бронхітне гавкання Бровка.


Рецензии