Шарль Бодлер. Фантастычная гравюра

На ілбе нямоглага і змрочнага шкілета
Карона золата сусальнага ўздзета,
Парфіры і вянца дзяржаўнага вартаўня.
Без шпор і без дручка намучыў ён каня,
Такога ж, як і сам, касцлявага, і ў пене
У клячы ноздры ўсе, і загінае яна калені
Праходзячы так прасторам светавым,
Топчучы Сусвет капытом вагавым;
Маркотны вершнік меч палаючы ўзносіць
Па-над натоўпам і нібыта жыта косіць,
І, нібы князь радзімага палаца,
Абыходзіць могілкі, якім паўсюль абраза,
І дзе ляжаць, на промнях бязрадаснага квета,
Народы ад Старога і Новага Запавета.


(1821~1867)


Рецензии