Бодг саттва

Я звичайний бодгісаттва,
Що добровільно відмовився
Від нірвани,
Прийняв рішення
Брати участь
У справах
Цього світу.
Я міг би наповнити шлунок
Гіркою рідиною,
Наситити легені
Священним димом,
Пустити по венах
Струм насолоди
Та піти,
Бо життя
То страждання.
Та я залишаюсь
І, як справжній бодгісаттва,
Не вимагаю нічого
Від інших,
Може,
Лише трохи уваги,
Та хай там,
Не потрібно
І неї.
Зрештою, увага до світу –
Це справа вибору
Кожного
Звичайного
Бодгісаттви.


Рецензии