Евгений Маланюк 1897-1968 Осенний Стикс

Зурною ветра осень кличет,
То зов последних похорон,
И в ночь, закрыв от всех обличье,
Свою ладью ведёт  Харон.

Октябрь вылинял до кости,
Ноябрь рыдает пустотой,
И ливень льёт сплошной стеной
Под одичалый неба хохот.

Не в силах разомкнуть очей,
Забыло небо землю снова.
К какой весне незнанно-новой
Везёт Харон толпу теней?
1922

ОСІННІЙ СТІКС

Знов в сурми вітру осінь кличе
Справлять останній похорон,
І в ніч, ховаючи обличчя,
Керує човен свій Харон.

Вже жовтень вилиняв до кости,
Рида простором листопад,
Стриба і в зливах потопа
Під дикий регіт високости.

Заплющивши повіки хмар,
Забуло небо землю знову.
В яку весну незнано-нову
Везе Харон чергу примар?

1922


Рецензии