Eрусалимка, то моя родина

Єрусалимка, то моя родина,
Мила,  та безцінна Батьківщина,
Пролітають роки, мов Лелеки,
Вони кличуть у краї далекі.
В війну люди сильно постраждали,
Багатьох  фашисти повбивали,
Сорок перший, було  жарке літо,
Тисячі  у гетто було вбито.
Там моя бабуся,  з ними  була,
Мертвим сном на дереві заснула.
Тоді поруч з нею були діти,
Вони теж, в ту пору були вбиті.
Ті часи у пам'яті навіки,
Повернулися  з війни каліки,
Батько став на фронті  інвалідом,
Так я  й не зустрівся з своїм  дідом.
В Вінниці  на Божий Світ  з'явився,
Як  говорять люди народився,
Пам'ятаю  я Єрусалимку,
Відчуваю  до цих пір підтримку.
Я  з дитинства там бував щорічно,
Знаю твердо  людська  пам'ять   вічна.
Хоч  вона сумна моя родина,
Нехай  розквітає Україна.
Автор  Геннадій Сівак.
23  травня  2024 року.


Рецензии