Треба

Хай в мені Дух відгукнеться,
Кличе нехай Благодать,
Маю з собой побороться,
Маю себе поламать.

Плоть моя - підла то сила,
Як та отрута й полин,
Плід її - пекло й могила,
Буча, Ірпінь та Хатинь.

Як же її ненавиджу,
Як же в собі не люблю,
Зрячий, та часто не виджу,
Ніби я сплю наяву.

Важко з собою квитатись,
Важко себе катувать,
Не сачкувать, а змагатись,
Не буксувать, а шукать.

Боже, дай мені терпіння,
Недостаючих тих сил,
Щоби настало прозріння,
Щоби Ти в мені ожив…

Хай в мені Дух відгукнеться,
Кличе нехай Благодать,
Маю з собой побороться,
Маю себе поламать.


Рецензии