Тост 5

Хабар кьазва:-Халисан,
Чидани ваз дулмаяр?
Гьакъикъи са бязибур
Пешер алай ярма я.

(Квахьда, килиг, иштагьар,
Вилик квайди ракъирмир.
Къайибурув ац1уриз,
Руфун жуван агъурмир.

Зи фикирар кьат1ана,
-Хьуй,- лагьана Сефера,
Амма мадни дулмаяр
Ийизва эйбежерар.)

-Са сеферда къуншиди
Эверна заз, куьмекиз.
Са чай кьванни тагана,
Югъ акъатна хуьрекиз.

Хуьрек куьтягь хьайила,
Куьчедални мич1и тир.
Дуьз лагьайт1а, руфунин
Пад кумачир, ич1и тир.

Зарафатрив, ч1аларив
Къуншияр за гатана.
Дарк1уц1 хьтин дулмаяр,
Эхир вилик атана.

(Ви къуншидин кьил ухуй,
Бес я авур пардаяр.
Ви виликди атанвай,
Фад къачу, неъ дулмаяр.)

-Къачуна фад дулмадин
Винелай пеш алудна.
Къарачийрин пекер хьиз,
Мадни са ц1уд ахлудна.

Атай ч1авуз юкьвал кьван,
Пешерин амбар хьана.
Алагъайла мадни кьвед,
Келемрин базар хьана.

Гьа ик1 яваш-явашдиз,
Рик1ив кьадар акъатна.
Хкажайла кьуькуьнив,
Кьве дуьгуьд твар аватна.

(Аман Аллагь, вуж ят1а
И дулмаяр авурди?
Кьве пешни лап пара тир-
Заз ама жал такурди!

Алчукарла, чарар хьиз,
Фикир, фагьум гьинавай?
Кьил хъутанва, я къунши,
Зи гьал мад четин ава.

Зегьер хьайи к1ерецар
Элкъвена хьи дулмадиз.
Мумкин я са сятдилай
Элхкъведа къавурмадиз)

-Сифте сефер дулмаяр
Аквазвайд я,- лагьайла,
Кеф хьана зи къуншидиз,
Ахъайна заз авайвал.


Рецензии