Тост 4

      4

Акъатайла гьаятдал,
Къекъвез хьана гурарихъ:
Эцигнавай саламат
Абур винел гъварарин.

(Яраб гурар квахьна жал,
Хиял фена келледай!
Гьа ви тостни галаз кьий,
Акъудзавай зегьледай.

Жува-жув нез авай зун-
Каш ганавай хеб хьтин.
Къечягьзавай ажугъди
Аял авай кьеб хьтин.

Машат авун хийир туш-
Фад гурарар ахкурай!
Зи келледа авай т1ал,
Душмандизни такурай)

Хабар кьуна дидедвай,
-Гьиниз фена гурар чи?
-Валлагь, бала, атанвай
Агъадаллай Сафарчи.

Минетариз акъвазна,
Лагьана, фад хкида,
Сала авай к1валахар
Кьве декьикьад ийида.

Фад хкида а касди:
Хиве кьурдан иес я!
К1вализ хъша, фу-зат1 неъ,
Къекъвей кьадар къе бес я.

(Яраб мад са сят жеда?
Сивиз гьикьван къай гуда!
Хъсан тир заз къуншиди
лагьанайт1а "чай гуда!"

Чайдиз тустар герек туш,
Руфун цивди ац1урдай.
Са багьна кьван хьанайт1а,
Сад за идак кк1урдай.

Квахь, ахлада винелди,
Вун вучтин инсан хьана?
Мус неда на, я залум,
Бегьем заз зиян хьана.

Суфрадаллай зат1арин
Т1варар кьаз ам эгеч1на.
Акурди туш ин саягъ,
Гафар вири кьелеч1на.

Дулма вилик атайла,
Са т1имил заз шад хьана.
Тадидаказ т1уьн авун-
Кьилин зи мурад хьана.

Бахтуни мад хъверна зал,
Мад зи крар пуч хьана,
Гада, гада лагьайдаз,
Гьамиш гьак1я- руш хьана.)


Рецензии