Вельмi сумна

 Вельмі сумна. Як ніколі.
 Шэры дзень пачаў забег.
 Хмара, поўная, паволі
 Церушыла моўчкі снег.

 На самотную сцяжынку,
 Што цягнулася наўпрост,
 Да апошняга прыпынку
 З сумнай назваю "Пагост".

 Вельмі сумна. Не пад сілу.
 Сумных думак цэлы рой...
 Кожны ляжа ў магілу:
 Грэшнік, праведнік, ізгой...

 Будуць плакаць на капліцы
 Сумным голасам званы...
 Ў самы час папу маліцца,
 За памерлых, ля труны.

 Памалюся над магілай,--
 Хай пануе там спакой...
 Гэты свет і я пакіну
 Немінуча... божа ж мой!


Рецензии