Тост 3

        3

"Хъфидайла тади яз,
Са къужади эверна.
Вичин рик1ин дердияр
Ахъайиз заз, сирерна.

Къари кьена са йис я-
Паб тахьайла к1вал жедач.
Сусахъ а кас къекъвезва-
Свас т1ак1ан кьегьал жедач.

Хуьряй адаг жагъанач-
Гьазур хьанва патал физ:
Ана ава лугьузвай,
Жегьил са паб, марал хьиз.

Ша чун кьведни аладда,
Тадидаказ сусаниз.
Рекье ава мирес зи,
Агъадаллай Квасани.

За вун чам я лугьуда,
Къалум т1имил авурай.
Ихьтин жегьил гададвай
К1усни къачун тавурай".

-Кими яни, я гьайван?
Сифте жуван кар ая.
Ахпа квахь жегьенемдиз,
Абурун кьил т1ар ая.

Гьикьван къвазда,истикан
Гъиле кьуна, язух хьуй.
Куьтягьа фад ви тостни,
Зи келлени ачух хьуй.

Ван хьайи хьиз, лагьана;
"Ахпа къведа,вахт авач!"
Ахпа лагьай гафунихъ
Са ч1авузни бахт авач.


Рецензии