Алай болуп алдан келген жазала...

***


Алай болуп алдан келген жазала,
Файгъамбарла кетгендиле тазалай, 
Кюрешгенле кёп ушаргъа алагъа,
Алай кимле ушарла фагъамбаргъа?!

Этген иши кирсиз болгъан аздан-аз,
Ётюрюкге, алдаулагъа кёпле баз.
Кюрешгенни тунчукъдуруп баргъанда,
Не сакъларгъа болур миллетни анда?

Даражала тюше да, кётюрюле, 
Бири – бёрю, бирлери уа – тюлкюле.
Жашау эте келебиз биз бу жерде,
Бирлерибиз – къоркъакъла, бирле – эрле.

Жулдузлагъа, айгъа да жетерикле,
Не хайыр этебиз биз – кетерикле?
Не къошабыз ата-баба сырына,
Ёмюрлени ала къойгъан жырына?

Бейтугъанланы Исмаил


Рецензии