***

***

Аллах, тюз ниетими бер кесиме,
Керти тенглик ёлген заманда жерде.
Иги затны келтир жалан эсиме,
Мадар эталмай къыйналгъанда бирде.

Жюрегиме жара салып кетдиле,
Мен энтта да ачырма ненча кере?
Сатхычлыкъны къара сауут этгенле
Аладыла аны дайым нёгерге.

Билип, билмей этген эсем мен гюнях,
«Кечиучю Аллах, кеч, – деп тилейме, – мени».
Юсюме оюлгъан къадарда палах,
Сынау болур дедим аны келгени.

Бейтугъанланы Исмаил


Рецензии