Р. Бёрнс. Моя любовь цветёт во мне

Маё каханне цвіце ў ва мне,
    Як ружа чырвоная, цвіце.
Маё каханне пяе ў ва мне,
    Як песня вечная, пяе.

Яно ў ва мне па глыбіні
    Гожасці тваёй раўня,
Покі не высахлі хвалі марэй,
    Табе, адзіная, спаўна.

Яно табе адданае, пакуль
    У прыродзе пяшчотамі цяпліць
І да апошняй не ўцяклі
    Жыцця пясчынкі на зямлі.

Бывай-даруй, - ды не сумуй
    Мая запаветная любоў:
З усіх краёў, дзе буду я,
    Вяртаюся я - зноў і зноў!


(1759~1796)


Рецензии