Спiць розум

Як прытварацца развучыць свой розум?
Хлусню ж душой мы за вярсту адчуем,
Але, быць як усе – жыццёвых сцежак «проза» –
Бяздумна з лёсам па жыццi флiртуем…

За думкай большасцi, як за сцяною,
Развагамi не трэба мучыць сэрца.
 - Сумленне  спi, пакрытае iмглою,
Прывыкнеш роль iграць, нiбыта верыць.

Прыладжвацца да ўсiх, не мець свой погляд –
Душу так змарнаваць, зрабiць чужою.
Калiсь абудзiць розум яе водгук,
Ды позна, лёс застаўся за мяжою.

Духоўнасць згублена ў прытворстваў моры,
Унукам, дзецям –  замкi замест долi.
Каб слёзы скрыць, бытуе гумар чорны,
Пад попелам iлжывым сэрца стогны.


Рецензии