Ковидтан сон. Рифэ Рахманга пародия

Кардан алма исе килэ.
Кардан елга исе килэ.
Башкаларны курмэгэндэй,
Минем борыныма керэ…
(“Кардан алма исе килэ” Рифэ Рахман)


“Бу чиргэ тузми”,-дилэр,
                “ борын ис сизми,”-дилэр.
Минеке бирешмэгэн,
                эмма эллэ нишлэгэн?!

Ни булган ул борынга?
                Буялган кук корымга,
кап-кара тоскэ кергэн,
                кумэч кебек купергэн...

Кергэн жиргэ оч керэ.
                Иснэнэ дэ, точкерэ.
Карны кат-кат изэ ул,
                торле ят ис сизэ ул:

су исен, алма исен...
                Уз борным бит! Иснисен...
Тагын нилэр иснэрмен?
                Сасы булса-нишлэрмен?
               
Сорау туа урынлы-
                нишлэтим бу борынны?


Рецензии