Фатализм Трансильвании

           1
Не палохайся, Трансільванія.
Бач: заможная Германія.
Гітлерызм крывавы знік, -
У архіве вартаўнік, -
Немцы зведалі Урок.
Разумеючы папрок,
Ачунялі; незнарок,
Утрымалася зямля!!!
(Там і генію ралля!..)


           2
А спадар "багоў" - магніт -
Горны, Дракула найміт
Чорных, д'ябальскіх асноў.
У Румынію - наноў -
Усё турыста выклікае:
Каркі? - іскаркі ссякае?..
І гугнявіць. Дзе шаленства,
Зноў сыходзіць на маленства!..
Унік Адольф. І дзе Германія,
Свету бачна, Трансільванія.


Рецензии