Украинский патриот
Їсть із салом бутерброд,
Через гори, степ і ліс
Український прапор ніс.
Його біблія - "Кобзар",
Яскравіше, ніж квазар,
Сяє в небі наш Тарас -
Надихач народних мас.
Українець - це козак,
У політиці азарт
Демонструє запальний,
Хоч зазвичай мовчазний.
Він господар на землі,
Він із потом на чолі
Сіє, жне й молотить хліб -
Він є чесний трудівник.
Він є сам собі король,
Він наш янгол і герой,
Він і майстер-будівник,
Він і воїн-рятівник.
Він є лікар і водій,
Здатний до рішучих дій,
Він хоробрий, наче лев,
І шляхетний, як орел.
В вишиванці з рушником
Їсть він сало з часником,
На Водохреща він морж,
Зі сметаною їсть борщ.
Різьбярі і гончарі
Роблять вироби чарівні,
Українське ремесло
Квітне всім чортам на зло.
Він водночас і митець,
На гітарі він гравець,
Він письменник і поет,
Він є нації хребет.
Він гірник і сталевар,
Зігрівач, енергодар,
Світоч, лицар, захисник -
Український чоловік.
***
Господиня ділова,
Берегиня світова -
Українська жінка,
Жінка-українка.
Ти дружина і сестра,
Ти і мати, і донька,
Ти мудра княгиня,
Жінка-берегиня.
В хаті спокій бережеш,
Всіх доглянеш ти авжеж,
Ти сяйво оселі,
Ти квітка пустелі.
Обдарована мисткиня,
Рукодільниця й майстриня,
Творча особистість
Жінка українська.
Лікарка, екологиня,
Фермерка, філологиня,
Працівниця наукова -
Українка виняткова.
Соціальна робітниця,
Продавчиня у крамниці,
Жінка - вчителька моя,
Жінка - зіронька, зоря.
Волонтерка й рятівниця,
Операторка й черниця,
Журналістка і кравчиня -
Всіх професій фахівчиня.
Жінка - ластівка, лебідка,
Жінка - ягідка і квітка,
Жінка - пташка весняна,
Жінка в світі головна.
І спортсменка, й рекордсменка
Наша жінка суперменка,
Красуня вродлива,
Принцеса примхлива,
Мужня амазонка,
І княгиня Ольга,
Мудра Роксолана,
Чарівна Оксана,
Мокоша і Лада,
Покрова-Оранта,
Співачка Руслана,
Королева Анна,
І Ліна Костенко,
Й Марія Примаченко,
Й Леся Українка -
Українська жінка.
Свидетельство о публикации №124031907369
На таких людях должна держаться Ваша страна - понимающих и помнящих свои дни.
А я бы напомнил, что Украина для нас, это не какой-то демон, но и нация с глубокими корнями и очень непростой историей, которая не ограничена последними годами, которая не ограничена корнями, которая имеет место быть и не позволяет вновь себя делить. Но дЕлится опять - как можно миллиардный долг списать? Рабом стать или базой, с которой улетают жители Зарадной? На войну.
Евгений Потомкин 17.04.2024 17:33 Заявить о нарушении
Лесь Украинец 18.04.2024 21:15 Заявить о нарушении