Мубаракрай яран сувар

Кьелеч1 жезва чи календарь,
Алукьна мад ц1аяр гваз Яр.
Яруз-яруз куз "бубуяр",
Мугьман хьанва чаз шад сувар.

Алатна фей агъзур йисар,
Рик1еллама иер йикъар,
К1ери-к1ерец къугъвадай къар,
Нянихъ к1ват1из яран паяр.

"Ну-ну" ягъиз ахъагъиз вар,
Мани ягъиз шадиз халкьар,
Гадаярни жегьил рушар,
Магьле-магьле  жедай лужар.

Ц1алай ийиз хкадарунар,
Чипик кумай куз гунагьар,
Лигимариз жегьил чанар -
Иер я чи яран сувар.

Ни авурт1а хъсан са кар,
Адаз ягъиз гурлу капар,
Варцел тежез к1еви дап1ар,
Йифди шад тир жегьил дустар.

Ирид хуьрек аваз къапар,
Къуни-къуншид гатаз гурар,
Рушарини  шиткиз къавар,
Иер тир чи яран сувар.

Мубаракрай яран сувар,
Куьгьнебуруз ягъиз ц1аяр,
Гьуьндуьрдиз физ ц1ун ялавар,
Т1алабиз чаз са виш йисар.

18.03.2024.


Рецензии