С. Есенин. Голубая кофта. Синие глаза

У блакітнай кофце. Сініх воч краса.
Аніякай праўды мілай не сказаў.

Мілая спытала: "Круціць, мяце?
Запалю ў печы, дам ложак пекнаце".

Адказаў я мілай: "Сёння з вышыні
Дзёрзка хтось зрывае кветнікам агні.

Запалі ты ў печы, дай ложак пекнаце,
У мяне на сэрцы без цябе мяце".



(1895~1925)


Рецензии