Тарас Шевченко. Садок вишневий коло хати

Садок вішнёвы каля хаты,
Майскія жукі над вішнямі гудуць,
Плугары з плугамі ідуць,
Спяваюць ідучы дзяўчаты,
А маці за вячэрай думкі ткуць.

Сям'я вячэрае ля хаты,
Вечаровая зорка паўстае.
Дачка вячэру падае,
А маці хоча павучаці,
Дык салавейка не дае.

Паклала маці каля хаты
Маленькіх дзетачак сваіх;
Сама заснула каля іх.
Заціхла ўсё, толькі дзяўчаты
Ды салавейка не заціх.


(1814~1861)


Рецензии