Сергей Лавров. Близость рук
Savo lupomis tave palietes,
Nagalejau nujausti bedos.
Ratilais, kaip iprasta, pasklide
Zodziai upes nunesti sraunios.
Ju dalis tau vienai pasiliko,
Duzo jie ties musu klaidomis,
I dainas naiviausias susirinko
Ir keistai suskambo eilemis.
Lupomis prisilieciau prie lupu,
Paaiskejo, tiesiai prie lemties,
Ir svelnumas eme plisti musu
Ir prisiliete prie paslapties.
I grandine susipyne grandys,
Zvelge medziai i mus isdidziai,
Tokia uzmarsties minute randa
Tikra israiska tikri jausmai.
Lupomis prisilieciau prie ranku,
Paaiskejo – ne tiktai prie ju.
Jausmas raibuliavo tarsi bangos
Iki musu selstanciu gelmiu.
Mes abu iseiname i kelia –
Saule sviecia danguje aukstai…
Lupomis lieciu as tavo veida,
Ir sustingsta zodziai nelauktai.
Сергей Лавров. Близость рук
Я к тебе прикоснулся губами,
Я не думал тогда о беде.
Расходясь, как обычно, кругами,
Уплывали слова по реке.
Часть с тобой оставалась на месте,
Спотыкалась о наши грехи,
Собиралась в наивные песни
И вязалась пучками в стихи.
Я к губам прикоснулся губами,
Оказалось, что прямо к судьбе,
И огрмная нежность кругами
Расходилась по мне и тебе.
В цепь вязались незримые звенья,
Расцветали, росли дерева,
И в такие минуты забвенья,
Чувсвам просто мешали слова.
Я к рукам прикоснулся губами,
Оказалось – не просто к рукам.
Волны чувств прокатились кругами
По моим и твоим родникам.
Будто в сказке, идём за грибами –
Чисто небо, хрустальна трава…
Я к тебе прикоснулся губами,
И замёрзли, уснули слова.
Свидетельство о публикации №124031003252