Весна. Валентина Ментуз. с белорусского
Расцвели позади болотца.
Клёкот аиста возле лужицы.
Облачка набежали на солнце.
Отражается уткою робкою
Солнце в зеркале тихой реки.
И плывут облака крутобокие
Вдоль по речке, как челноки.
Оригинал:
Залацістаю кужаллю лотаць
Расцвіла наабапал балотца,
Бусел кінуў адрывісты клёкат
Аблачынкаю лёгкай да сонца.
Палахлівай чародкаю качкі
Песцяць сонца ў люстэрку ракі,
І плывуць крутабокія хмаркі,
Паміж імі, нібы чаўнакі.
Свидетельство о публикации №124030706168