На пасовищ

Надої молока були хороші
багаті кальцієм поживних речовин,
худоба в кого,завжди мають гроші,
а в молоці, лактозу й казеїн.

Як наставала пасти черга наша
душею до дитинства,де приріс,
ми виганяли череду на пашу,
на берег,а також бувало в ліс.

Раніше череда була здорова,
відбути чергу  доля нелегка,
а в череді - аж 33 корови.
їх випасали біля "жолобка."

Пастися дуже люблять на природі,
й на березі, ми випасали їх,
якщо зайшла скотина в огороди,
разом зігнати вже нелегко всіх.

Знов згадую роки дитинства наші,
як хороше колись усім жилось,
з напарником прямісінько на паші,
приймати вимушені роди довелось.

Настане пасти черга у середу,
а сонце опустилось зовсім низько,
додому гонимо удвох свою череду,
хоч гарне в Білозір'ї пасовисько.


Рецензии