Сон на море Шведский

Det foresvavar mig att jag har
Sett den vackraste kvinnan forut,
Men karleksfull glitter pa vagorna
Far vara kanslor att ta slut.
Jag blev kar i stormande havet
Som slukade solen pa natten.
Jag blev kar i lugnande havet
som sjong langt ifran Stan.
Jag leker med Kraken i gryningen,
Och raknar skepp pa dagtid.
Jag simmar med sorgliga kvinnor
Som gick till botten I fred.
Sjalvklart ar jag ensam i vattnet
Som kramar min isande kropp.
Jag ber till dig, maktiga Havet!
Ge mig varme och hopp!
Jag har redan vuxit av drommar
Att hjarta och hjarna ska trivas
Inte i ljuset av sommar
Men under havets bla is.
Och vattnet borjar vibrera...
Sedan kanner jag hander pa mig...
Och jag tycker att kan explodera
Varje cell som jag har inom mig.
Jag vaknar pa stranden vid havet.
Nu kanner jag hander pa mig
For livet blev jag ganska radd!
Men det var den vackraste kvinnan
Som jag har nagonsin sett.


Рецензии