Змова королiв
Чому од віку війни є?
Чому трапляється халепа
Коли ненавидять за віру
Коли ненавидять за кров
Бажають геноцидити сусідів
Замість любовних братніх уз
Налаштування - війни є?
Онуки, слухайте... Усе іде
Від змови королів 13 родів
Всього у світі, котрі мають
Нас за лохів. Заради панування
Зтравляють надлишок
Mужів, щоб не завадили
Їх пануванню, винищують за змовою
Проміж собою, бо родичами є
У купі шлюбних уз століть.
Не треба зайвих їм турбот
З холопами, що, може
Влади забажають. А отже, краще
Знищити під корінь лиш споглядаючи
У кріслі над війною, де б'ються
Одне з одним ті, розділені
За вірою, країною... Ще б пак!
Відмінностей, як завжди, набереться.
Віднайдуть їх, націливши раба
Ненавидіти незнайомця та холопа навпрочуд
Taкoго рівного йому... Не короля свого між тим
Що кров сосе, як вурдалак.
Але ж народ того не помічає
Коли в бою примушений вбивать
Того, хто іншим прапором дратує.
1 березня 2024 року
Свидетельство о публикации №124030105326