Топчieва бандура
Ганжі Петру Касьяновичу; історик, педагог,
музеєзнавець, публіцист.
(28 червня 1926 - 26 січня 2017)
Не стало діда Топчія — сліпого бандуриста
Й зажурилась бандуронька його голосиста:
«Ой, стою я у куточку, ніхто не співає
І ласкаво мої струни не перебирає.
Перевелись бандуристи у Великім Лузі.
Вже й сльоза не затремтить на сивому вусі.
І добра у цьому світі марно вже чекати.
Мабуть, буду сиротою вік свій вікувати».
Та лиха сирітська доля її не спіткала,
У руках Петра Ганжі знов вона заграла.
Ще не раз почують люди про життя, про волю,
Про бунтарську нелегку козацьку ту долю.
Тетяна Нікополітанка,
2003 р.
М. Нікополь
Свидетельство о публикации №124022707648