Вже два роки...

Як настане  ніч, життю зле і темно.
Життя згорнуте у клубок.
Та невже все загине. Невже даремно
Передбачила  все на крок.
Не відпустить ніколи колючий лютий,
Та нікого не воскресить.
До того тягаря назавжди прикуті,
Він  розстрілює кожну мить.
Він затягує душі у  чорну вирву,
Де один нескінченний бій.
Відчай, чуєш, ще маю за крила віру,
Що чужий заспокоїть  біль.
А під серцем несу і дочку й онука!
Не збивай  те  серцебиття.
Я не здамся на радість  війни, бо  руки
Зберегли не одне життя.
І на цьому пульсує увесь мій  Всесвіт.
Не чіпай іх дитячи сни.
Кожну ніч за для них вимолюю  весну,
Хоч і досі  нема весни.
Вже два роки немає весни.
Олена Жажкова.
27.02.2024.


Рецензии