***
Агь, хиялар, къуватдикай
Я куьн зи, кумачир такьат.
Гьак1ни заз рузи, пек… гайи,
Пешедикай, хьанвай къакъат.
Агьил ч1ав чи – агьвал агъуз,
Ажуз, ужуз жезвай гьал я.
Дад-бидадиз, кьве гъил цавуз
Хкажайт1ан, ам са т1ал я.
Жегьил ч1авар, алатнавай,
Карагиз, хквез ава чандал.
Йисарни зи галатнава, -
Гъанвай виляй зун и тантал.
Ч1угур кьван зегьметдин себеб
Къулай гьалдал ч1алах хьун я.
Фейи зи уьмуьрдин метлеб,
Хизанди залд дамахун я.
Зи кевил кьаз къвезва, гагь-гагь,
Рухваяр, сусар, хтуларни.
Рик1и лугьуз: инегь, пагь-пагь,
Зун хуьз амай дугулар зи!
Рази тежерд туш къе зи гьал:
Сагъвал ква, чина ама ц1вер,
Кьат1ун кума тежер ягъал,
Гьиссери зи бахшзама хъвер.
Амма ава чир тежер сир:
Низ гьикьванд я гузвай кьадар…
Герек яз, хьана к1анда чир:
Уьмуьр вахт я, - тежер мадар.
Ял ягъзава, къайгъудамач
Заз рузи, пек,.. гайи пеше.
Жегьил ч1аван къудгъун кумач,
Авайвиляй агьил куькве…
Свидетельство о публикации №124021808536