Моя аксiома

Почав я зрання, а закінчу я пізніше.
Мій путній розум дещо так зробив,
що у моїй душі, як у книжковім океані,
вантаж надій розбитих вже лежить.

Отож я не письмак. Я - древній Інший.
Обранець невідомий бард туди-сюди.
Я мандрівник бідовий, гнаний світом,
лиш з українською душею назавжди!

Хто взнає? Всесвіт чи читач похмурий,
аби мої зазнати таємниці, аксіоми? Хто?
Як натовпу мої розповісти всі думи?
Ведуча в мене  чи нікчемна роль?
Я – люцифер чи бог? Скоріш, ніхто!

- «ФІЛОСОФСЬКИЙ ПАРОМ або ВІДГОЛОСКИ ДАЛЕКОГО МАЙБУТНЬОГО» (зі старих блокнотів-записників 1970 -2020 р.р.)


Рецензии