Далекий звон на украинском
А лютий, вже добрався до села:
Штурмує, зараз, всі міста країни…
У когось квітка на віконці розцвіла,
Та все ж морози, у ночі, бувають сильні!
Свою розсаду, закладаючи заздалегідь:
Господарі, про врожаї майбутні дбають…
Вже день став довший, Календарь приміть,
Повітря благотворне, на повні груди, всі вдихають!
Частіше із-за хмар, вже сонце виглядає,
Промінням пестить, візерунки «на парчі»…
Зимову наречену, достроково, роздягає,
І володіє своїм правом Лютий, лиш вночі!
Проміння проникає, наскрізь, снігу шар,
На скору Масляницю, мовби, натякає…
Увесь, на воду, перетворить його жар,
Й далекий дзвін, вже про Весну, співає!
06 січня 2024 рік
Віталій Косенко
Свидетельство о публикации №124020605060