На ростанях Любовi - 28 -

Любая мая! любая, любая...
У студню промні - і кветкі там малюе!
Сцюж акацыя нястомная вандруе!
А ты, любая, вечна - мая.
       Посвіст шыб, лопанне снягоў.
       Непагадзі моц расшпільвае сэрца:
       Вынаходнiцтва! - верш у сенцы
       Дыванамі пераліўных слоў!..
Снег. Сібір. Вопратка. Ночы.
Ява згортвае пагляд - быццё.
А прарвецца новае жыццё!
Дзень - мроку - адкрывае вочы.
       Зубцы снягоў, віры, а ўсё ж,
       Гаспадарыць на дазнанне
       Праз немач, наша "мілаванне", -
       Шар зямны - і ўпоперак і ўздоўж.
Плыт - зара. Шлях. Прыгожым вальсам.
Ашчарэпы пашч вятроў - глытнуць?
Пляма прывідаў - спіну плямай гнуць.
Сплаціць міфічным карбаванцам!..
       Толькі - укруг нас - промні. Знікаю.
       Праўна. Замяні сабой. Дзялюся.
       Раздзяліўшыся, у промні не знікаю.
       Не ўнікаю, промні, - я люблю.


Рецензии