про брижi бганки та бакай

Біготня віддаляє від щирих речей,
і жене, і жене, наче та бузувірка.
Запітнілому дзеркалу не до очей,
і промокли до нитки долоні-ганчірки.
Зазирнути під ноги в глибокий бакай -
все одно, як у вилиску вбачити зорі.
Чуєш, б'є тулумбас на відбій, потурай,
не на часі, ще вітер і хмари сурові 
розвивають, мов брижі на чорній воді,
твої біглі думки, побратими по крові,
облишаючи бганки щокам добові.
Тільки рейки сталеві бувають безшовні

Світлина: Яцек Мальчевський. Angel and the LIttle Shepherd Boy


Рецензии