Тропа забытая на украинском
Забута стежка, веде у затишок в степу,
Усюди, біля неї: пошаманила природа…
Серед коріння різного, у балці є ставок:
Зарослий ряскою, іще з відтінком йоду!
Ніколи течії, не знала у ставку вода,
І вже не знаєш, що то є, за пора року…
Ось частоколом, задрімала лобода,
А очерет, заполонив весь берег збоку!
Дні ніжаться, немов русалки у ставку,
Народжуючи, як своїх дітей, білі лілеї…
І тільки місяц, у воді, як відчува біду,
Коли птахи, його зганяють із постелі!
Всі зміни плавні, у природі, не стрімкі,
Розвісив вересень, довкола білі сітки…
Вгамує, стукіт серця, наче течію ріки,
Усі ці чари, нам досяжні, тільки влітку!
Надвечір, замочила зірка свій поділ,
Впустивши, в темну воду, свої сльози…
Ставок, неначе дзеркало, як чудо стіл,
У ньому, всі відбилися метаморфози!
23 січня 2024 рік
Віталій Косенко
Свидетельство о публикации №124012401733
Геннадий Нищенко 10.02.2024 18:46 Заявить о нарушении