Рассвет на украинском
Зірки на сцені, відіграли свою роль,
Закрили хмари місяць, до прем’єри…
Зоря з’явилась, над верхівками тополь,
Світ набуває змін, міняючи манери!
Тут ще висить туман, високою стіною,
А з гір струмує, галасливо, вниз вода…
Жасмин метеликів приманює, собою-
Всміхнулася промінню, біла лобода!
Сапсан, потужно, ниже неба височінь,
За право, здобич, першим наздогнати…
Пірнаючи, як метеори у безмежну синь,
Чарівний, наче й справді бог крилатий!
Ожив, і ніжитися в траві, повзучий гад,
Та тільки лінь, тримає міцно його рухи…
Тепло, неначе міряючи на вагу й карат:
І язиком, все диригуючи: запахи і звуки!
Беззвучний, милий, чарівний - світанок,
Туман розсіється і в буйних переливах…
Залишиться в серцях: як спів тальянок,
В піснях, картинах, усмішках щасливих!
22 січня 2024 року
Віталій Косенко
Свидетельство о публикации №124012201801