Камень и кирпич. на украинском

Камінь та Цегла
Про них і говорити, більш як, треба,
Без них, не знайдете дорогу в Світ…
З них  хмарочоси,  до самого  неба,
І навіть, Піраміди шлють усім привіт!

Раніш, були дороги: з каменю та бута,
Подекуди, вони зостались ще й тепер…
Тепер в бетон й асфальт, дорога взута,
За неї відповідь несе, достойний Мер!

А кам’яна стіна, що вздовж всього Китаю,
Там сотні тисяч кам’янистих, важких
брил…
Такого дива, за усю історію, я більш не знаю,
Там стільки полягло життів, затрачено в ній сил!

На зміну каменю, прийшла яскрава цегла,
Її нам з глини ліплять на заводі, та в печі й вогню…
Вона витримує вагу і градуси самого пекла,
Я теплу хату з неї, у холод, ні на віщо не зміню!

Багато ще чого, будують з каменю та цегли:
Без них, завмерло б мабудь все у нас життя…
Тягар віків, всю пам’ять нашу, в порох стерли б,
Лишився б тільки попіл, що назавжди б канув в майбуття!

14 січня 2024 року
Віталій Косенко


Рецензии