I m Not The Person You Have Known. Sergei Fomichev

I'm not the person you have known.
So many times you've seen my soul.
I hoped you'd be mine in a while -
You're calling someone's home your own

I cannot speak to you at all,
Because you've left me all alone,
You're far away now and too proud,
And holding up your head too high.

Over these days I have revealed
You are no better than my friends.
Don't be so lonely and too proud.
I'm not with you, friends are around.




Я не тот человек, что Ты знаешь.
Сколько раз открывался Тебе.
Думал, с временем распознаешь.
Но увы. Ты в другой судьбе.

В общем, что говорить мне с Тобою,
Ты, я вижу, ушла далеко.
Перестала дружить с головою,
Хотя держишь ее высоко.

В эти дни убедился твердо,
Лучше нет, чем мои друзья.
Страшно быть одинокой и гордой.
Не с Тобой – с ними буду я.

1986

«Небесный пастух: Стихотворения и рассказы»
Собрание сочинений
Издательство ПЕРО
Фомичев С.А., 2016


Рецензии