За мотивами 199-го або про шипи шипшини

Судилищу, святилищу не йми.
У множині втрачається чутливість.
Вчорашня пристрасть дикої орди
Назавтра перевтілиться в немилість.
Ти хочеш знати скільки в тебе лиць ?
Спитай у дзеркала на поодинці.
Затим розбий його на сто дрібниць,
І кожний скалок заблищить ординцем.
Так, витри сажу і сльозу змахни,
І зазирни через зеницю ока
В своє єство. Не бійся глибини,
А бійся зовсім не побачить штока.
За гостроту кохання і журби
Нехай шипи нагадують тобі.
Світлина: Джон Вільям Уотерхаус. Душа Троянди. 1908.


Рецензии